Український інститут оголосив переможців до каталогу Music from Ukraine 2020-2022

 

English version

Каталог, який представить нову українську музику за кордоном

Український інститут створить англомовний каталог для презентації української музичної індустрії за кордоном. Через відкритий конкурс до каталогу будуть включені гурти та виконавці, які представляють актуальну академічну, джазову та мейнстрімну музику.

До каталогу увійдуть виконавці за трьома напрямами: мейнстрім (Indie, Rock, Hip Hop), джаз (contemporary jazz, free improvisation, world music) та сучасна академічна музика. 

Подаватися на конкурс можна було з сольними проєктами або цілими колективами.

Друковані примірники каталогу одержать ключові міжнародні гравці музичного сектору — фестивалі, шоукейси, основні концертні майданчики, музичні виші, журналісти та критики, українські дипломатичні місії за кордоном, а також представники української діаспори. Окрім свого практичного призначення для роботи з фаховим середовищем, каталог стане промоційним елементом актуальної української культури за кордоном.

«Такі каталоги — звична практика для інституцій культурної дипломатії і помічний інструмент для представлення культурного продукту. Ми почнемо впроваджувати цей формат з музики: оберемо найкращі українські гурти та виконавців, які готові виходити на міжнародний ринок, щоб підтримати і представити тренди української музики ключовим агентам за кордоном. Каталог — це спроба систематизувати музичну представленість і поступово інтегруватися у світову індустрію», — розповідає керівниця програмного відділу Українського інституту Ірина Прокоф'єва.

Український інститут планує оновлювати каталог кожні 2 роки. Музикантів, які увійдуть до музичного каталогу, Український інститут залучатиме до програм, проєктів та заходів за кордоном.

«Це також нагода відкрити для закордонної публіки нові імена, — пояснює менеджерка напряму «Музика» Українського інституту Мар'яна Бондаренко. — Ми хочемо продемонструвати можливості міжнародної співпраці з українськими виконавцями, їх готовність до взаємодії, мобільність та гнучкість».

Між музикантами був проведений конкурс, очолений міжнародним журі —  директорами провідних міжнародних фестивалів та шоукейсів, видатними виконавцями та диригентами, музичними критиками та журналістами з Австрії, Литви, Нідерландів, Німеччини та Польщі. Задачею журі було об’єктивно оцінити артистів, чия музика може бути цікава для міжнародної публіки.

Переможці

CONTEMPORARY CLASSIC MUSIC

Орест Смовж

Sed Contra Ensemble

Назарій Стець

Антоній Баришевський

Максим Коломієць

Вокальний ансамбль сучасної музики Alter Ratio

Лятошинський тріо

Віталій Кияниця

Богдана Півненко

Ptakh Jung

Danapris String Quartet

Олексій Ботвінов

Nova Opera

Остап Мануляк

Катерина Гривул

JAZZ

CONTEMPORARY JAZZ

Показ Тріо

Yakiv Tsvietinskyi Double Quartet

KK4TET

Даніїл Зверхановський

Усеїн Бекіров

FREE IMPROVISATION / EXRERIMENTAL / AVANT-GARDE

Михайло Балог

Дмитро Радзецький

Дмитро Бондарев

Ростислав Войтко

Катерина Зяблюк

WORLD MUSIC

Dakh Daughters

Troye Zillia

Bad Sasha

ShokolaD

Kyiv Ethno Trio

MAINSTREAM

INDIE

Тонка

Krapka;KOMA

Dao Park

Ігор Цимбровський

Monotonne

Blooms Corda

Хвилі

HIP HOP

OY Sound System

Banned Society

Joryj Kloc

Sysuev

Alexjazz

ROCK

The Castle

Zetetics

Granat

 
Oleksii Karpovych